• E-mail: info@tnd.ba, Viber,WhatsApp: 060/344-5389
  • Ulica VIII, 71300 Visoko

IZVJEŠTAJ SA SAVJETOVANJA 12.MAJA

Pisati izvještaj sa savjetovanja 12.maja ne predstavlja težak zadatak obzirom da je sve išlo onako kako je isplanirano, onako kako su naši gosti očekivali. Savjetovanje je počelo na vrijeme i da, već na početku falilo nam je stolica i stolova obzirom da smo imali i određeni broj gostiju koji se nisu ranije prijavili. Došli smo do broja od skoro 60 učesnika. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima na ukazanom povjerenju.

Savjetovanje je otvorila direktorica TND d.o.o Visoko, a onda se pristupilo i prvoj temi od strane ovlaštenog predavača Dario Kihli – Elektronske javne nabavke. Učesnici su imali mogućnost vidjeti kako se kreira elektronski postupak javne nabavke, a i drugu stranu, kako izgleda podnošenje ponude u e-formatu. I da, imali su priliku vidjeti i kako izgleda kada se propusti rok za dostavu ponuda 🙂

Nakon toga imali smo kratku caffe pauzu i osvježenje pa smo krenuli s drugim dijelom i ovlaštenim predavačem, Amina Malkić i da, ovdje smo probili sve rokove i programsku agendu. Bilo je mnogo pitanja i slučajeva iz prakse na koje je Amina davala konkretne odgovore. I moramo istaći kad smo svi otišli na ručak ona je ostala s nekim učesnicima da im dodatno pojasni stvari koje su ih zanimale. Sve u svemu, odličan dio savjetovanja.

Poslije ručka obrađen je žalbeni postupak od strane gosta, člana Ureda za razmatranje žalbi BiH Adina Kondžića. I ovaj dio popraćen je mnogobrojnim pitanjima od strane učesnika.

Sve u svemu, odlično savjetovanja te smo već u toku trajanja istog dobili mnogo pohvala. Učesnicima su podijeljeni određeni materijali već taj dan, a prezentacije kao i ostale materijale su dobili naredni dan e-mailom.

Odabrati prave teme i stručnjake u svom polju i ovaj put se pokazalo kao dobitna kombinacija.

TND će i u narednom periodu ići sa sličnim savjetovanjima, novim aktuelnim temama, a do kraja godine u pripremi je i novi veliki projekat za koji očekujemo veliku podršku državnih, ali i privatnih firmi iz BiH. O svemu više u narednom periodu, a dotad javite nam se da “pišemo uspješne poslovne priče”. Sa nama javne nabavke nisu komplikovane.